۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۵:۴۴

معاون علمی و پژوهشی رییس جمهور:

ظرفیت های سیستان و بلوچستان شکوفا نشده است

ظرفیت های سیستان و بلوچستان شکوفا نشده است

زاهدان-خبرگزاری مهر: معاون علمي و پژوهشي معاونت علمي و فن آوري رياست جمهوري اظهار داشت: سيستان و بلوچستان از مزيت هاي بسيار مناسبی برخوردار است كه شكوفا نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی وطنی ظهر پنجشنبه در كارگروه تخصصي پژوهش، فنآوري و تحول اداري در استانداری سيستان و بلوچستان اظهار داشت: وجود شرايط نامساعد اقليمي نظير خشكسالي و ريزگردها نبايد مانع توسعه شود چراكه به كمك علم و فناوري مي توان اين مشكلات را در استان حل كرد.  

وي بیان داشت: وزش باد و انرژي آفتاب و امواج دريا فرصت هايي هستند كه مي توان طرح هاي زيادي را براساس آن در سیستان و بلوچستان ايجاد  و از طریق آن در سطح ملی توليد ثروت كرد.  

وی افزود:  توليد گياهان دارويي يكي ديگر از فرصت هاي ارزشمند استان است كه بايد با كمك شركت هاي دانش بنيان به سمت ارزآوري پيش برود.

معاون علمي و پژوهشي معاونت علمي و فنآوري رياست جمهوري تأكيد كرد: دانشگاه ها بايد به دنبال تأسيس دانشگده هاي دانش بنيان و نسل جديدي دانشگاه هاي كارآفرين و تربيت فارغ التحصيل و مولد شغل پيش بروند.

 وي با اشاره به این موضوع که تمامی تمام تحقيق ها و پژوهش ها بايد با اولويت رفع نيازهاي استان باشد افزود: شركت هاي دانش بنيان به عنوان بخش خصوصي بايد درراستاي به فعليت رساندن فرصت هاي موجود در استان و تبديل اين فرصت ها به مزيت تلاش كنند.

وی گفت: حضور ۱۰۰ هزار دانشجو و صدها هزار دانش آموخته در استان و تحصیل ۳ هزار دانشجوي رشته دكترا و  وجود ۱۵ مركز آموزش عالي  در سیستان و بلوچستان خود گواه این مدعا است که این استان به مرحله بلوغ علم رسیده است و مي بايست از اين علوم در جهت رشد و توسعه بهره برد.

وی با تاکید بر این موضوع که با استفاده ازعلم و فنآوري استان را می توان به جايگاه واقعي آن رساند ادامه داد: هرطرح و پروژه علمي كه در جهت حل نيازهاي استان قابليت اجرايي داشته باشد مورد حمايت قرار مي گيرد.

دكتر وطني با اشاره به ظرفيت هاي غني استان اظهار داشت : در گذشته نه چندان دور منطقه سيستان انبار غله كشور بوده است و مردم اين استان توليد كنننده و تأمين كننده خوراك ديگر نقاط كشور بوده اند و لذا با وجود تکنولوژی های نوین و حضور دانش اموختگان می توان باری دیگر این استان را عرصه تولید ثروت ملی برجسته کرد.

شرکت های دانش بنیان نیازمند حمایت هستند

معاون توسعه مديريت و منابع انساني استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این کارگروه کمک به شرکت های دانش بنیان و احیای پارک های علم و فناوری در استان را به منظور بهره گیری در به فعل رساندن پتانسیل های این استان را ضرروری خواند.

زهرا اربابي بیان داشت: سیستان و بلوچستان در حوزه اقتصادی ظرفيت هاي بسیار مناسبی از جمله انرژي باد، خورشيد، گياهان دارويي، معادن، دريا، اسكله هاي دريايي، مرزهاي مشترك با كشورهاي همجوار و مسيرهاي ريلي با كشور پاكستان دارد که سرمایه گذاری بر روی هر کدام می تواند به نقش واقعی استان در کشور کمک کند.

وی با اشاره به اینکه براي بهره برداري از اين ظرفيت ها نياز به تأمين بسترهستيم ادامه داد: بدون شک بهره گیری و تقویت ظرفيت هاي علمي کمک شایانی در سرمایه گذاری و توسعه استان دارد و در این راستا نیازمند اعتبارات ويژه اي برای شكل دهي شركت هاي دانش بنيان هستیم.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با برخورداری از دانشگاه هاي بزرگ با ۱۰۰ هزار دانشجو قابليت و توانمندي واکاوی، مطالعات و رفع بسیاری از مشکلات را دارد که نیاز به سرمایه گذاری دارد.

معاون استاندار همچنين خواستار تخصيص اعتبار پژوهشي در راستاي تدوين سند توسعه استان شد و افزود: حركت جدي در جهت تدوين سند توسعه استان آغاز شده كه تدوين اين سند نياز به مطالعه و پژوهش هاي مربوطه  و نياز به اعتبارات خاص  دارد.

وي تشكيل و ایجاد صندوق پژوهش و فناوري و همچنين تشكيل كارگروه هاي تخصصي انرژي ها نو، كارگروه خشكسالي، گياهان دارويي و  صنعت و معدن را به عنوان نیاز های استان معرفی کرد.

 

کد خبر 2431074

برچسب‌ها